زاها حدید، رم کولهاس و دیگر معمارهای مشهور ثابت کردهاند که فضای منفی، زیبایی خود را دارد.
در بیشتر تاریخ مدرن، آسمان خراشها صرفا ساختمانهایی بسیار بلند با نمایی یکپارچه بودهاند. با این حال، با گذشت زمان، معمارها نمای خارجی را تغییر دادند، گاهی تمام بخشها را با هم حذف کرده و ساختمانهایی را به وجود میآوردند که حفره دارند.
این سازهها نه تنها باعث شگفتی و تحسین شهروندانی میشود که از بیرون به آن نگاه میکنند، بلکه افراد داخل ساختمان هم میتوانند از منابع نوری لذت ببرند که آسمان خراشهای سنتی مانع آن میشوند. از یک مرکز علمی طراحی شده توسط OMA در هامبورگ گرفته تا برجی در دبی ساختهی زاها حدید، با هم به نمونههایی جسورانه از ساختمانهایی نگاه میکنیم که در میانشان فضای خالی دارند.
برج CCTV (پکن)
برج CCTV در پکن را رم کولهاس و اول شیرن در سال ۲۰۰۸ طراحی کردند. این برج از آن پس به یک نماد در منطقهی شلوغ تجاری شهر تبدیل شده است.
برج مارینا ۱۰۶ (دبی)
این برج توسط اداره ملی مهندسی مستقر در امارات متحده عربی طراحی شده و در سال ۲۰۱۹ تکمیل میشود، مارینا ۱۰۶ دبی، یک آسمانخراش مسکونی لوکس است که ارتفاع آن به ۱۴۶۰ فوت (۴۴۵ متر) میرسد. برج دارای یک خط عمودی طولانی در دو طرف آن است که نگاهها را به سمت حفرههای بزرگ در بالای ساختمان جلب میکند.
دروازهی شرق (سوژو، چین)
دروازهی شرق با ارتفاع ۹۹۰ فوت (۳۰۲ متر)، بلندترین ساختمان در شهر شوزو در چین شرقی است. این سازه توسط شرکت RMJM مستقر در بریتانیا طراحی و در سال ۲۰۱۴ تکمیل شد، این ساختمان به معنای دروازهای به شهر است و به مردمی که به چین جدید و مدرن میآیند، خوشآمد میگوید.
میرادور (مادرید)
ساختمان میرادور در مادرید که توسط شرکت هلندی MVRDV طراحی شده؛ مجموعه ای از واحدهای مختلف است که به گرد هم آمده و تشکیل مجموعهای واحد را دادهاند. این ساختمان مسکونی یک باغ برای ساکنان دارد و منظرهای عالی از کوه های گواداراما را به نمایش میگذارد.
مرکز علوم هامبورگ (هامبورگ)
شرکت معتبر معماری OMA طراحی مرکز علوم هامبورگ را برعهده داشته. این ساختمان هنوز به بهرهبرداری نرسیده و از ده بلوک ماژولار ساخته میشود.
- سرپناه ماژولار، طرحی از ایکیا که عنوان طراحی سال ۲۰۱۶ را از آن خود کرد
برج اپوس (دبی)
برج اپوس در دبی را مرحوم زها حدید طراحی کرده. در اواخر این دهه، وقتی که ساخت ساختمان به پایان برسد، شامل واحدهای آپارتمانی و هتل خواهد بود. ساختمان به طور کلی امضای منحنی را در بر میگیرد که این معمار عراقی را به یکی از شناختهشدهترین معمارهای جهان تبدیل کرده.
-
- زها حدید چگونه زها حدید شد؟
- بناهای مهم طراحیشده توسط زها حدید
ساختمان اومدا اسکای (اوزاکا، ژاپن)
ساختمان اومدا اسکای، طراحی شده توسط معمار ژاپنی هیروشی هارا، بدون شک شناخته شدهترین سازه در اوزاکای ژاپن است. این ساختمان در سال ۱۹۹۳ تکمیل شد و دارای یک سکوی بازدید در در بالای برج است که به شکل حلقه در آمده و در ارتفاع حدود ۶۰۰ فوتی (۱۸۳ متر) قرار دارد.
آسمانخراشهای فنگ شویی (هنگ کنگ)
هنگ کنگ به خاطر خط آسمان افسانهای خود شناخته شده است، اما شاید این موضوع در هیچ کجا به اندازهی آسمانخراشهای فنگشویی بدیهی نباشد. این آسمانخراشها در کنار خلیج ریپالس واقع شده و نامگذاری کاملا ماهرانهای دارند که ریشه در فلسفهی فنگشویی چین باستان دارد. در فنگشویی باستانی موقعیت اشیا در هماهنگی با طبیعت تعیین میشود با این هدف نهایی که بر موفقیت و رفاه صاحب خانه تاثیر بگذارد.
نوشته هشت آسمانخراشی که در خود حفره دارند! اولین بار در هزار و یک بوم پدیدار شد.